• eläinlääkäriasemakamu

Punkkiaika jatkuu

Syksyllä on jopa enemmän punkkeja kuin kesällä! Syksy tuo mukanaan punkkien kaipaamaan kosteuden ja ne ovat aktiivisia niin kauan kuin lämpötilat pysyvät noin viiden plusasteen yläpuolella. Punkkitorjunnat ja turkintarkastukset lemmikiltä ovat edelleen aiheellisia.


Tässä OHJEET PUNKIN POISTOON, tarvittaessa me autetaan ♥: Punkit kannattaa poistaa aina punkkipihdeillä tai punkkisilmukalla/-lassolla, jos sellainen on käytettävissäsi.


1) Avaa lemmikin turkki punkin ympäriltä, niin että voit tarttua punkkipihdeillä tai -lassolla punkkiin läheltä punkin päätä, aivan ihon vierestä.


2) Irrota punkki varovasti yhteen suuntaan pyörittämällä, niin kuin vääntäisit ruuvia ja sitten nosta punkki irti ihosta. Tärkeää olisi saada koko punkki irti, myös punkin väkäsellinen imukärsä. Punkkia ei saa puristaa poistettaessa ja vanha kikka rasvalla poistamisella ei ole suositeltavaa. Rasva tukehduttaa punkin ja punkki saattaa oksentaa mahdollisen taudinaiheuttajan lemmikkisi elimistöön.


3) Tarkista, että koko punkki on irronnut ja puhdista puremakohta tarvittaessa desinfioivalla puhdistusaineella.


Punkin purema-aluetta on hyvä seurata muutaman päivän ajan. Lievä punoitus ja ihoon nouseva pieni patti purema-alueella ovat normaaleita ärsytysreaktioita. Mikäli purema-alue tuntuu vaivaavan lemmikkiäsi, lemmikille nousee kuume tai tulee muita yleisoireita tai purema-alueelle kehittyy laajeneva punainen rengas, ole yhteydessä eläinlääkäriin.

Paras keino välttyä punkin levittämiltä taudeilta on ennaltaehkäistä punkin puremat sopivilla lääkevalmisteilla. Kerromme niistä mielellämme lisää. Suojaamalla lemmikkisi suojaat myös itseäsi mahdollisilta punkkien levittämiltä taudeilta.
#kamu #oulunkamu #punkki #punkkiaikajatkuu

324 katselukertaa0 kommenttia
Eläinlääkäriasema Kamu