• eläinlääkäriasemakamu

Kamussa onnistuu koiran tuoresperman keräys lähetystä varten

Pentukuumetta? Iloisia uutisia kasvattajille! Kamun kautta onnistuu nyt koiran tuoresperman keräys ja pakkaus lähetystä varten kotimaahan sekä ulkomaille Euroopan alueelle. Keräämme ja pakkaamme jäähdytettyä tuorespermaa keinosiementämistä varten.


Sperma kerätään mieluiten kiimaisen nartun läsnäollessa ja se pyritään lähettämään siemennystä edeltävänä päivänä. Keräyksen jälkeen siemennesteen laatu ja määrä tutkitaan, ja sperma laimennetaan elatusaineen kanssa. Siemennysannos pakataan lähetyspakkaukseen, jossa se jäähtyy matkalla hitaasti +5 C:een. Käytetystä laimennusnesteestä riippuen sperman säilyvyyttä voidaan pidentää usean päivän mittaiseksi, mutta sen hedelmöittämiskyky voi heiketä nopeastikin kuljetuksen aikana.

Sperman keräys ja pakkaus vie aikaa vastaanotolla aikaa noin yhden tunnin. Paketin kuljettamisesta (esim. DHL, TNT, Matkahuolto, lentorahti) eteenpäin huolehtii koiran omistaja.


Kamun omasta laboratoriosta saa myös koirien progesteronimääritykset - näytteen tulos valmistuu käynnin aikana!


Progesteronimäärityksissä tulee huomioida se että eri laboratorioiden tulokset eivät ole vertailukelpoisia kertointakaan muuttamalla, koska käytetyt tutkimusmenetelmät ovat erilaisia. Tulosten yhtenäisyyden kannalta on tärkeää, että progesteronipitoisuuden mittaamista varten otetaan aina samanlainen näyte ja se tutkitaan seurannan ajan samalla menetelmällä. Eli jos seuranta on aloitettu jo Movetin yksiköillä, se kannattaa seurata loppuun saakka Movetin arvojen kautta eikä siirtyä esim. Kamun laboratorion progesteroniin. Pakastesperma-siemennyksiä varten suosittelemme käyttämään edelleen Movetin progesteronimittauksia.


Ajanvaraus arkisin klo 7-20 numerosta 020 1213 900 tai 24/7 www.oulunkamu.fi


#kamu #oulunkamu #pentukuumetta

150 katselukertaa0 kommenttia
Eläinlääkäriasema Kamu