• eläinlääkäriasemakamu

Kamu etsii koiria verenluovutukseen

Aika monelle verenluovuttajarekisterissämme olevalle koiralle olemme Kamun ensimmäisen toimintavuoden aikana soittaneet. Kiitos näille sankarikoirille - apu on saapunut paikalle uskomattoman nopeasti <3!


Kuka tahansa lemmikki voi joutua tilanteeseen, jossa luovutettu veri voi pelastaa sen elämän. Yleisimpiä verensiirrosta apua saaneita potilaita ovat mm. vakavasta anemiasta tai hyytymistekijöiden puutteesta kärsivät koirat, rotanmyrkkyä syöneet tai onnettomuuteen joutuneet koirat.


Kamu etsii jatkuvasti uusia luovuttajia rekisteriinsä, jolle saa soittaa kun hätä on suuri. Kaiken rotuiset koirat voi ilmoittaa mukaan. Koiran ei tarvitse olla rekisteröity, mutta soveltuakseen luovuttajaksi sen tulee olla terve, 2-7 vuotias, yli 25 kg, säännöllisesti rokotettu ja loishäädetty ja asunut Suomessa viimeiset 12 kk.


Verenluovutusta varten luovuttajakoira rauhoitetaan. Luovutettava veri otetaan koiran kaulasuonesta ja verenluovutuksen ajan luovuttajakoira saa suonensisäisesti nestettä korvaamaan luovutetun verimäärän. Keräystoimenpide on luovuttajalle vaaraton, eikä siitä aiheudu luovuttajalle kuluja. Kiitokseksi urotyöstä verenluovuttajakoira saa mukaansa Royal Canin -koiranmuonaa.

#kamu #oulunkamu #eläinlääkäriasemakamu #verenluovutus #sankarikoira

154 katselukertaa0 kommenttia
Eläinlääkäriasema Kamu