• eläinlääkäriasemakamu

Antibioottiresistenssi hallintaan

Antibioottiresistenssi on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti sekä ihmisillä että eläimillä. Lisääntyvissä määrin maapallolla esiintyy bakteereita, joihin mikään antibiootti ei tepsi, ne eivät ehkä aiheuta terveelle suurta vahinkoa, mutta heikomman vastustuskyvyn omaavalle ihmiselle tai eläimelle antibioottiresistentit bakteerit voivat olla hyvinkin vaarallisia.


Tulevaisuudessa on yhä tärkeämpää kiinnittää huomiota myös lemmikkieläinten antibioottien käyttöön, tarkkaan diagnoosiin ja hoitaa ongelmia mahdollisimman kohdennetusti oikealla antibiootilla ja harkita tarkkaan, tarvitseeko antibioottia käyttää – vai pärjätäänkö antibiootittomalla vaihtoehdolla. Esimerkiksi koiran korva- sekä ihotulehduksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon löytyy nykyisin täysin antibiootittomia vaihtoehtoja. Perinteisesti näitä tulehduksia on hoidettu pitkilläkin kuureilla, jotka heikentävät koiran vastustuskykyä ja sitä kautta hyvinvointia.


Haluamme osaltamme Kamussa kantaa vastuun tässä elintärkeässä asiassa. Eläinlääkärimme Anni Hemminki on parhaillaan mukana eläinlääkäreiden koulutustilaisuudessa antibioottien vastuullisesta käytöstä lemmikkieläimillä <3.
#kamu #oulunkamu #eläinlääkäriasemakamu

17 katselukertaa0 kommenttia
Eläinlääkäriasema Kamu